«۲۱»  اينترنت برای شهروندان ارشد قسمت سوم

لينک ها | مطالب تکميلی | مقالات مربوطه | متن اين شماره| نکته اينترنت|سايت هفته|نکته ويندوز|نرم افزاز هفته|پرسش هفته|صفحه اول

 لينک ها

 مطالب تکميلی

آدرس سايت هايی که در اين شماره مطرح شدند:

 مقالات مربوط به اين شماره

 متن کامل اين شماره

در سومين قسمت اين مقاله شما را با استفاده از چند سايت مختلف آشنا می کنم. اولين سايت پارسی ميل يا www.parsimail.com است که از طريق آن ميتوانيد براحتی ايميل های فارسی بفرستيد. وقتی به اين سايت می رويد، تقريبا در پائين صفحه می بينيد «ارسال سريع نامه بدون ورود به سيستم» که در زير آن دو انتخاب وجود دارد. اگر به سيستم خود آشنايی نداريد و نميدانيد کدام گزينه را انتخاب کنيد، ابتدا گزينه سمت چپ را انتخاب کنيد که سريعتر است و اگر نتوانستيد در آن حروف فارسی را ببينيد به صفحه قبلی برگشته و گزينه سمت راست را انتخاب کنيد. در بالای صفحه بايد آدرس ايميل خود و گيرنده و موضوع نامه را وارد کنيد. دقت کنيد که آدرس ايميل بايد مانند [email protected] از سه کلمه تشکيل شده بايد که با يک نقطه و @ از هم جدا شده اند. در پائين آن ميتوانيد متن نامه را تايپ کنيد و در قسمت پائين تر صفحه – زير «ارسال نامه» - ميتوانيد روش ارسال نامه را انتخاب کنيد. البته بهتر است به روش ارسال تغييری ندهيد و نامه ای آزمايشی به هر دريافت کننده بفرستيد که اگر قادر به خواندن نامه شما نبودند در نامه های بعدی روش ارسال را «تصوير گرافيکي» انتخاب کنيد. در پايان کار کليد «ارسال نامه» را فشاد دهيد تا نامه شما ارسال شود.

برای شهروندان ارشد يکی از مهمترين استفاده های اينترنت اخبار است. در اينترنت سايتهای فراوانی هستند که اخبار دارند و در اين شماره چند سايت مربوط به اخبار ايران و جهان را به ما معرفی می کنم. بيشتر اين سايتها به زبان فارسی هستند. چون بيشتر اين اخبار در قسمت بخصوصی در يک سايت هستند و در نتيجه آدرس آنها کمی طولانی است، فقط نام سايت و استفاده از آن را در اينجا مطرح ميکنم و برای آدرس دقيق آن بايد به وب پيج اين شماره برويد.
سرويس فارسی
BBC در قسمتی از سايت اين مرکز خبری به زبان فارسی قرار دارد. در اين صفحه در سمت راست ميتوانيد نوع خبر را انتخاب کرده و يا به صدای راديوی فارسی گوش دهيد. روش تماس با اين شبکه نيز در سمت چپ قرار دارد. در وسط صفحه خلاصه ای از مهمترين خبرها را می بينيد که با کليک کردن روی تيتر هر خبر ميتوانيد به متن کامل آن برويد. در سمت راست صفحه لينک به ساير خبرها و گزارش ها را می بينيد و در پائين صفحه (سمت چپ) می توانيد به بخش هواشناسی شهرهای مهم ايران و جهان برويد.

بخش فارسی راديو صدای آمريکا نيز سايتی مشابه BBC دارد که علاوه بر مطالب خبری ميتوانيد مطالب مربوط به برنامه تلويزيونی «ميز گردی با شما» که برای ايران پخش می شود و مطالب ديگر مانند نقد فيلم يا مطالب مربوط به قرعه کشی گرين کارت را پيدا کنيد.

قطعا از سايت روزنامه همشهری ديدن کرده اي. ولی در اين سايت قسمت کوچکی هست بنام «ساير نشريات» که در آن ميتوانيد صفحه اول بيشتر روزنامه های تهران را پيدا کنيد. برای مشاهده هر روزنامه کافيست روی آن کليک کنيد.

ايران نيوز سايت کوچکی است در تورنتو که گزيده از اخبار ايران را بزبان انگليسی در اختيار شما قرار می دهد. اين سايت از سرويسی استفاده می کند که اخبار آن بطور لحظه به لحظه تجديد می شود.

سايتهای بسيار زيادی برای دسترسی به اخبار ايران و جهان وجود دارند. برای دسترسی به اکثر اين سايتها به قسمت directory يا ليست بزرگ وب در www.google.com برويد و در قسمت فارسی روی «خبر و رسانه ها» کليک کنيد. آدرس دايرکتوری گوگل و قسمت خبر و رسانه ها نيز در وب پيج اين مقاله قرار دارد. فراموش نکنيد که گوگل يک سايت جستجوی بسيار پرقدرت است و در آن ميتوانيد برای سايت يا روزنامه مورد نظر خود جستجو کنيد.

 نکته اينترنت

برای اينکه status bar در پائين صفحه Internet Explorer  را مخفی کرده و در نتيجه فضای صفحه را بيشتر کنيد کافيست در منوی view روی Status Bar کليک کنيد.

 سايت هفته

سرانجام گوگل سايت جستجوی اخبار خود را به آدرس news.google.com در اختيار عموم قرار داد. البته اين سايت مدتها بطور آزمايشی از اين آدرس قابل دسترسی بود ولی فقط چند هفته است که در سايت اصلی گوگل قرار گرفته و در اخبار هم مطرح شده است. شايد اين سايت هنوز بهترين سايت جستجوی اخبار نباشد ولی قطعا يکی از بهترين ها و سريع ترين آنها است و هنوز در حال آزمايش و بهبود بخشيدن آن هستند.

 نکته ويندوز

برای مرتب کردن پنجره های ويندوز کليد Ctrl را نگداشته و در نوار پائين صفحه (Task Bar) پنجره های مورد نظر را انتخاب کنيد. حالا روی يکی از آنها کليد راست موس را فشار داده و Tile را انتخاب کنيد.

 نرم افزار هفته

اين هفته دو نرم افزار مشابه معرفی ميکنم که از طريق آنها ميتوانيد از داخل يک پنجره کوچک در ويندوز در گوگل جستجو کنيد. اين برنامه ها Desktop Google و SimpleGoogle نام دارند و ميتوانيد آنها را از وب پيج اين شماره دريافت کنيد.

 پرسش هفته

آيا ميشود از قلمهای يرنامه های فارسی مانند واژه نگار برای استاندارد يونيکد در ويندوز XP استفاده کرد؟

- خير. سيستم اين برنامه ها کاملا با يونيکد متفاوت است و تنها راه استفاده از اين قلمها برای يونيکد طراحی مجدد و تغيير کد حروف است. البته قلمهای برنا رايانه که در مقاله شماره ۱۹ معرفی شدند قلمهای بسيار زيبايی هستند و اکثر قلمهای واژه نگار و زرنگار را شامل می شوند.


هومن برادران
[email protected]

HOME

Bravenet.com