آرشيو نکته های اينترنت


با نگاه داشتن Shift میتوانید از چرخ موس بجای کلیدهای Back و Forward در Internet Explorer استفاده کنید.


بدر قسمت Reference سایت Yahoo.com چند لغت نامه بسیار مشهور (از جمله یک لغتنامه گویا) برای استفاده رایگان قرار دارد.


اگر از Yahoo Messenger استفاده می کنید حتما FARSIDIC را به لیست دوستان خود اضافه کنید. هر کلمه انگلیسی که به این اسم بفرستید معنی فارسی آنرا دریافت می کنید. برای فال فارسی /FAL و برای ضرب المثل /masal را تایپ کنید! اطلاعات بیشتر را در وب سایت این پروژه   farsidic.blogspot.com پیدا می کنید.


برای مخفی کردن منوهای بالای صفحه در Internet Explorer بايد از کليد راست موس استفاده کنيد. در Netscape اين کار را ميتوانيد با کليدهای کوچک در سمت چپ منوها انجام دهيد.


با فشار دادن کليد راست موس روی لينک ها، تصاوير و هر نقطه ديگر روی صفحه ميتوانيد خيلی از امکانات Internet Explorer که نميدانستيد را تجربه کنيد!


با قرار دادن يک پوشه در قسمت Links در Internet Explorer می توانيد فقط با يک کليک محتوای پوشه را ببينيد و سايت مورد نظر را انتخاب کنيد.


معمولا از کليد Go در Internet Explorer استفاده نمی شود. برای حذف آن روی اين دکمه کليد راست موس را فشار داده و روی Go Button کليد کنيد تا ناپديد شود.


برای اينکه status bar در پائين صفحه Internet Explorer  را مخفی کرده و در نتيجه فضای صفحه را بيشتر کنيد کافيست در منوی view روی Status Bar کليک کنيد.


برای افزودن سريع يک سايت به قسمت Favorites در Internet Explorer کافيست Ctrl+D را فشار دهيد.


در Internet Explorer با فشردن کليد F-11 ميتوانيد اين برنامه را در حالت تمام صفحه اجرا کرده و تمام منوهای بالا و پائين آنرا مخفی کنيد. برای بازگشت به حالت اصلی از همين کليد استفاده کنيد.


برای انتخاب مطالب يک صفحه اينترنت و انتقال آن به برنامه های ديگر مانند Word روی صفحه کليد راست موس را فشار داده و Select All را انتخاب کنيد تا تمام صفحه انتخاب شود. حالا Ctrl+C را فشاد دهيد تا تمام صفحه به حافظه منتقل شود. بعد آنرا با Ctrl+V وارد برنامه مورد نظر کنيد. هنگام استفاده از صفحات اينترنت حتما حقوق نويسنده را در نظر بگيريد.


برای اينکه Internet Explorer سريعتر اجرا شود ميتوانيد هنگام انتخاب صفحه اول (يا Home Page) روی Use Blank کليک کرده و يا عبارت about:blank را بجای آدرس تايپ کنيد.


در  Internet Explorerبرای اضافه کردن سريع سايتها به Favorites ميتوانيد از کليد Ctrl+D استفاده کنيد.


در Internet Explorer و حتی Netscape ميتوانيد با نگهداشتن کليد Alt و فشردن دکمه های چپ و راست کيبورد به صفحه های قبل و بعد برويد.


در Internet Explorer ميتوانيد با مراجعه به Fonts در قسمت Internet Options قلمهای قراردادی (default) مربوط به هر زبان را جداگانه تغيير دهيد. بهتر است از قلمهای يونيکد که از فارسی پشتيبانی می کنند استفاده کنيد.


هرچه را که به Favorite های Internet Explorer اضافه می کنيد، اگر در قسمت Links ذخيره شود بصورت يک کليد کوچک در بالای صفحه (در قسمت Links) ظاهر ميشود و ميتوانيد براحتی از آن استفاده کنيد.


در گوگل ميتوانيد  با افزودن site:ir فقط سايتهای داخل ايران که پسوند .ir دارند را جستجو کنيد. اين کار را ميتوانيد با تمام پسوندهای ديگر نيز انجام دهيد. برای مثال site:ca سايتهای داخل کانادا و site:com فقط سايتهای .com را جستجو می کند.


(ابتدا سايت هفته را بخوانيد.) در گوگل اگر به قسمت Preferences برويد با انتخاب فارسی در قسمت Interface Language ميتوانيد زبان اصلی سايت را به فارسی تبديل کنيد. بعبارت ديگر بعد از انجام اين کار اگر به www.google.com برويد همهٔ نوشته ها فارسی خواهد بود.


ويروسهايی که از طريق ايميل پخش ميشوند يا Worms زيان بسياری به شرکتها و کامپيوترها وارد ميکنند. اطلاعات مربوط به جديدترين آنها در www.sarc.com موجود است. لطفا برای حفاظت خود و ديگران پادزهر آنها را دريافت کنيد.


برای استفاده از صفحه هايی که در کامپيوترتان ذخيره شده بدون اينکه کامپيوتر سعی کند به اينترنت وصل شود در قست File روی Work Offline کليک کنيد.


برای دريافت مقصد يک لينک بجای مشاهده آن، کافيست روی آن کليد راست موس را فشار داده و Save Target As? را انتخاب کنيد.


برا بازکردن لينک ها در صفحه جديد Internet Explorer هنگام کليک کردن روی آنها کليد Shift را نگهداريد.


اگر هنوز با خط تلفن به اينترنت وصل ميشويد و اعضای خانه ميخواهند که از تلفن استفاده کنند، به قسمت favorites در Internet Explorer برويد، روی لينک مورد نظر با کليد راست موس کليک کرده و Make Available Offline را انتخاب کنيد. حالا ميتوانيد بعد از قطع تماس به اين صفحات برويد.


اگر از آگهی هايی که که پنجره جديد را باز می کنند ((pop-up ads خسته شده ايد و نميخواهيد از نرم افزار هايی که جلوی آنها را می گيرند استفاده کنيد، کافی است هنگام ظاهر شدن آنها Ctrl + W را فشار دهيد تا بسته شوند.


برای استفاده از گوگل در جستجو از طريق Internet Explorer کليد Search را فشار دهيد تا قسمت جستجو را ببينيد، در آنجا customize و بعد Autosearch Settings را انتخاب کرده و گوگل را انتخاب کنيد.


برای فرستادن يک صفحه در internet explorer با ايميل به قسمت file و بعد send برويد که در آنجا ميتوانيد صفحه مورد نظر و يا فقط آدرسش را ايميل کنيد.


در اين شماره تعدای پسوند و پيشوند نشانتان می دهم که جستوی شما در Google و بسياری سايتهای مشابه را  آسان می کند. البته تمام اين کارها را ميتوان از طريق Advance Search نيز انجام داد:
۱ .برای جستجوی يک اصلاح آن را بين دو  
quotation mark (") قرار دهيد.
۲. برای اينکه يک کلمه در سايتهايی که پيدا می کنيد  نباشد  يک علامت فاصله (-) به آن بچسبانيد.
۳. برای اينکه صفحات موجود فقط در يک سايت بخصوص را پيدا کنيد، کلمه
site: را اضافه کرده و آدرس سايت مورد نظر را به آن بچسبانيد. برای مثال پيشوند site:bbc.com فقط سايت بی بی سی را جستجو می کند.


وب سايت معروف گوگل (http://www.google.com) بدون شک بهترين وب سايت جستجوی اينرنت هست. ولی آيا ميدانستيد که با گوگل ميتوان برای عکس و سايتهای ايرانی نيز جستجو کرد؟ برای جستجوی عکس روی images کليک کنيد و برای جستجوی سايتهای فارسی به قسمت directory رفته و در آنجا روی World و سپس Farsi کليک کنيد. بهتر است صفحه فارسی را برای استفاده های بعدی به bookmark خود اضافه کنيد.


هومن برادران
[email protected]

HOME