آرشيو سايت هفته


يک دايرت المعارف رايگان روی اينترنت در www.wikipedia.org قابل دسترسی عموم است. اين پروژه توسط داوطلبان در چند زبان مختلف تهيه می شود و تاکنون بيشتر از ١٢٠ هزار مقاله برای آن جمع آوری شده است. هنگام استفاده از اين سايت به اين نکته توجه کنيد که هنگام جستجو دو کليد “Go” و “Search” را می بينيد که بايد از کليد “Go” استفاده کنيد تا مقالات را پيدا کنيد.

اين دايرت المعارف بر اساس قانون متن آزاد و رايگان يا GNU Free Documentation License (مشابه همان قانون نرم افزار رايگان که قبلا توضيح داده بودم) نوشته شده و لذا نه تنها هميشه رايگان خواهد ماند بلکه می توانيد هميشه از مطالب آن استفاده کنيد با اين شرط که شما نيز اجازه استفاده از آن را به عموم بدهيد، حتی اگر متن را تغيير داده يا به آن مطالبی اضافه کرده باشيد.


بیشتر نرم افزارهای رایگان در sourceforge.net هستند و این سایت به شما امکان جستجوی آنها از طریق موضوع یا سیستم عامل را می دهد.


در www.abstractfonts.com میتوانید بیشتر از هفت هزار قلم مختلف (انگلیسی) برای ویندوز را مجانا دریافت کنید. این سایت قلمها را بر اساس موضوع، ۱۰۰ قلم برتر، قلمهای جدید، ۲۰ قلم بدتر و غیره طبقه بندی می کند.


اگر از Yahoo Messenger استفاده می کنید حتما FARSIDIC را به لیست دوستان خود اضافه کنید. هر کلمه انگلیسی که به این اسم بفرستید معنی فارسی آنرا دریافت می کنید. برای فال فارسی /FAL و برای ضرب المثل /masal را تایپ کنید! اطلاعات بیشتر را در وب سایت این پروژه   farsidic.blogspot.com پیدا می کنید.


پروژه جديد چند ميليون دلاری دانشگاه MIT بنام OpenCourseWare چندين درس در رشته های مختلف دانشگاهی را بطور رايگان و از طريق اينترنت در اختيار عموم قرار می دهد. www.ocw.mit.edu/index.html


اگر دنبال نمونه سؤالات امتحان سيتيزن شيپ هستيد به سايتی که معرفی می کنم برويد، بين ۵ تا ۲۰۰ سؤال را انتخاب کرده و جواب سؤالات را بدهيد. سيستم جوابهای شما را چک می کند و سؤالهايی که اشتباه پاسخ داده ايد با پاسخ صحيح نشان می دهد. اشکال اين سايت اينست که برای ونکوور است و سؤالهای محلی آن با انتاريو فرق می کند. http://www.yourlibrary.ca/citizenship


اگر دنبال خريد و فروش اتومبيلهای نو و دست دوم، اطلاعات مربوط به بيمه و ساير مسائل مربوط به کار هستيد سايت www.autonet.ca کمک بزرگی برای شما خواهد بود. در اين سايت همچنين ميتوانيد اطلاعات مربوط به اتومبيلها، درخواست بروشور و حتی درخواست رانندگی آزمايشی (Test Drive) را پيدا کنيد.


اگر به آدرس www.timeanddate.com/worldclock برويد می توانيد ساعت بيشتر شهرهای جهان را ببينيد. اين ساعتهای بطور نوشته هستند و برای تغيير آنها به ساعت کنونی بايد کليد Refresh را فشار دهيد.


سرانجام گوگل سايت جستجوی اخبار خود را به آدرس news.google.com در اختيار عموم قرار داد. البته اين سايت مدتها بطور آزمايشی از اين آدرس قابل دسترسی بود ولی فقط چند هفته است که در سايت اصلی گوگل قرار گرفته و در اخبار هم مطرح شده است. شايد اين سايت هنوز بهترين سايت جستجوی اخبار نباشد ولی قطعا يکی از بهترين ها و سريع ترين آنها است و هنوز در حال آزمايش و بهبود بخشيدن آن هستند.


IMDB يا Internet Movie Database بانک اطلاعات فيلم روی اينترنت است که از طريق آن ميتوانيد تقريبا تمام اطلاعات مورد نياز خود درباره فيلمها، هنرپيشه ها و غيره را براحتی پيدا کنيد. اگرچه تقريبا تمام فيلمها از جمله بسياری فيلمهای ايرانی در اين سايت وجود دارد ولی اطلاعات فيلمهای هاليوود در آن بسيار گسترده تر است.


اگربه labs.google.com برويد، ميتوانيد تعدادی از امکانات آينده گوگل که در دست تهيه و آزمايش هستند – برای مثال جستجوی گوگل با تلفن - را امتحان کنيد.


سايت کوثر )www.kosar.net) يک سايت ايرانی در داخل ايران است که البته امکانات فراوانی دارد ولی مهمترين آنها امکان ارسال فکس رايگان به ايران است. سيستم ارسال فکس اين سايت اگرچه فقط به انگليسی است ولی از سايتهای مشابه آن مطمئن تر است. در ضمن اگر کامپيوتر شما صفحه کليد فارسی ندارد، می توانيد با استفاده از اين سايت ايميل فارسی ارسال کنيد.


اگرچه جستجوی فارسی گوگل بسيار خوب و قوی است و حتی ميتوانيد در گوگل با حروف فارسی جستجو کنيد ولی اگر ميخواهيد که با استفاده از حروف فارسی جستجو کنيد بايد حتما www.parseek.com را نيز امتحان کنيد. اين سايت کيبورد فارسی خود را دارد و براحتی ميتوانيد در هرکامپيوتری که نسخه ۵ يا بالاتر Internet Explorer را دارد از آن استفاده کنيد. همچنين در اين سايت ميتوانيد نرخ ارزهای مختلف به ريال را (در بازار آزاد) پيدا کنيد.


اگرچه جستجوی فارسی گوگل بسيار خوب است ولی اگر دنبال ليست چند سايت ايرانی در  دسته بندی های کلی هستيد و نميخواهيد به طبقه بندی های جزئی گوگل برويد بهتر است نگاهی به سايت گويا به آدرس www.gooya.com بياندازيد. هفته ديگر سايتی را معرفی ميکنم که بوسيله آن ميتوانيد با استفاده از حروف و کلمات فارسی در اينترنت جستجو کنيد.


با استفاده از www.bidpay.com ميتوانيد مبلغ هرکالا يا سرويس را با استفاده از کارت اعتباری پرداخت کنيد تا اين مبلغ بسرعت بصورت حواله يا Money Order به فروشنده فرستاده شود. اين سرويس زمانی لازم است که فروشنده فقط حواله قبول ميکند.


اگر شما از نسخه ۵ يا جديدتر Internet Explorer استفاده نمی کنيد، بازهم ميتوانيد فارسی بنويسيد. پارسی ميل به آدرس www.parsimail.com اين امکان را بطور رايگان در اختيارتان قرار می دهد. حتی ميتوانيد متنی که با يونيکد مينويسد را برای آنهايی که يونيکد ندارند ارسال کنيد.


اگر به موسيقی متن فيلمهای آمريکايی علاقه داريد و دنبال متن آهنگها ميگرديد بايستی حتما نگاهی به www.nuneworld.com بياندازيد. در اين سايت علاوه بر متن آهنگهای فيلمها ميتوانيد MP3، موسيقی ديجيتال MIDI، کد و مطالب مربوط به بازيها و مطالب ديگری را پيدا کنيد. اشکال اين سايت آگهی های فراوان آن است.


شايد بسياری از شما درباره www.ebay.com شنيده باشيد. در اين سايت ميتوانيد از شير مرغ تا جان آدميزاد را با قيمت ارزان پيدا کنيد. فقط بايد هزينه پست (و گمرک اگر از خارج کانادا خريد می کنيد) و همچنين درجه بندی (Feedback Rating) فروشنده را در نظر بگيريد. در eBay برای استفاده از بيمه رايگان بهتر است از کارت اعتباری استفاده کنيد ولی کارت خود را نبايد مستقيما به فروشنده بدهيد بلکه بايد از سرويس هايی مانند PayPal استفاده کنيد. چند سرويس پرداخت پول را در وب پيج اين شماره قرار ميدهم.


بالاخره گوگل فارسی که تهيه آن مدتها بود تمام شده بود بر روی اينترنت قرار گرفت! آدرس دسترسی به گوگل با متن فارسی http://www.google.com/intl/fa/ است. توجه داشته باشيد که اين گوگل اصلی به زبان فارسی است و جستجوی سايتهای فارسی در گوگل همان آدرس قبلی است که کمی طولانی است و آنرا در وب پيج اين شماره قرار می دهم.


همانطور که در هفته پيش وعده داده بودم، اين هفته سايتی برای دريافت موسيقی ايرانی و متن آهنگهای ايرانی  معرفی ميکنم. آدرس اين سايت www.ghanari.com است و بيشتر آهنگهای ايرانی بهمراه متن آنها (که متاسفانه با حروف لاتين و ايراد متن شعر همراه است) را دارد که پيدا کردن آنها نيز آسان است. برای استفاده اين سايت به عضويت رايگان آن احتياج داريد.


سايت اين هفته www.launch.com شايد بهترين مرکز ويدئو موزيک، آهنگ و متن آهنگ روی اينترنت باشد. اين سايت بيشتر برای آهنگهای انگليسی است ولی حتی آهنگ ايرانی نيز در آن پيدا می شود. برای استفاده از ويدئوهای اين سايت بايد بطور رايگان عضو شويد. هفته آينده معادل ايرانی اين سايت را معرفی ميکنم.


سايت اين هفته يک سايت شخصی ايرانی است که متن تعدادی آهنگ زيبای ايرانی را بزبان فارسی دارد. www.seas.smu.edu/~afkhami/sharifnet/songs


سايت اين هفته يعنی www.epinions.com به شما امکان جستجوی بيشتر فراورده ها بخصوص توليدات کامپيوتری و استفاده از نظرات مردم و بهترين و بدترين نکته درباره آنها را ميدهد. اين سايت و سايتهای مشابه به شما بيشترين کمک را در خريد توليدات مختلف بخصوص فراورده های الکترونيک و کامپيوتر خواهند کرد.


اين هفته ۲ سايت به شما معرفی ميکنم که درآنها ميتوانيد ساعتها خود را با بازيهای زيبای آنها سرگرم کنيد. برخی از بازيها گرافيک بهتری دارند و برايشان به اينترنت با سرعت بالا نياز خواهيد داشت.  http://www.2dplay.com و http://www.coffeebreakarcade.com


سايت Consumer Information که کاری مشترک بين دولتهای فدرال و استانی کانادا است تمام اطلاعات مربوط به مصرف کنندگان در کانادا از جمله اطلاعات مربوط به امنيت، منزل، خانه، جلوگيری از کلاهبرداری از طريق اينترنت و غيره را در اختيار شما قرار می دهد. www.consumerinformation.ca


ممکن است سايت اين هفته يعنی MyTO.com را بشناسيد، ولی دانستن اين سايت آنقدر مهم است که آنرا اينجا می آورم. در اين شبکه محلی تورنتو می توانيد علاوه بر مسائل روزمره چون اخبار و طالع بينی ، از سرويسهای بسيار جالب و ضروری مانند راهنمای تلفن با قابليت جستجو با شماره تلفن، برنامه های هرشب سينما و تلويزيون (و امکان تنظيم کردن آن با کيبل يا ماهواره شما و تک تک کانالهايی که داريد)، عمور مربوط به سهام، ماليات و غيره استفاده کنيد.


سايت اين هفته يعنی www.legalline.ca تمام اطلاعات قانونی کانادا را که در زندگی روزمره به آن احتياج داريد برای شما توضيح می دهد. حتی ميتوانيد از سيستم تلفنی آنها استفاده کنيد و يا آدرس يک وکيل که به شما نزديک است را پيدا کنيد. برخی از اطلاعاتی که در اين سايت پيدا کردم عبارتند از: قوانين مربوط به بيمه، رانندگي، روش شکايت از افراد، خريد و فروش مسکن و دادگاههای مربوط به موارد جزئی ياSmall Claim Courts  . اين سايت اگرچه بزبان انگليسی است ولی همه مطالب را بزبان خيلی ساده توضيح ميدهد و پيدا کردن مطالب در آن بسيار آسان است.


سايت  اول اين هفته دو دائرتالمعارف بسيار کامل است درباره اينکه چگونه هرچيزی کار می کند. اين سايت که نامش هست How Stuff Works اطلاعات کاملی درباره هرگونه وسيله از يک لنز ساده گرفته تا دستگاههای DVD و سينما های خانگی (home theaters) به شما می دهد. آدرس آن هست http://www.howstuffworks.com . سايت دوم اطلس کامل کانادا است که يک سايت دولتی ميباشد و هرگونه نقشه درباره انتاريو، کانادا و حتی جهان را در آن پيدا خواهيد کرد. اين سايت اخيرا بازسازی شده و آدرسش هست http://www.atlas.gc.ca


يقينا لغتنامه آريانپور را می شناسيد. نگارش انگليسی به فارسي، فارسی به انگليسی و حتی انگليسی به انگليسی اين لغتنامه، بصورت رايگان، بدون هرگونه آگهی مزاحم و همراه با تعدادی مطالب آموزنده در آدرس http://www.wdgco.com/dic وجود دارد.


هومن برادران
[email protected]

HOME