«۷»  کامپيوتر خودتان را بسازيد

لينک ها | مطالب تکميلی | مقالات مربوطه | متن اين شماره| نکته اينترنت|سايت هفته|نکته ويندوز|نرم افزاز هفته|پرسش هفته|صفحه اول

 لينک ها

 مطالب تکميلی

 مقالات مربوط به اين شماره

 متن کامل اين شماره

در ادامه مطلب هفته گذشته اين هفته به شما کمک ميکنم تا کامپيوتر خوتان را بسيازيد. منظور از اين مقاله آشنايی شما با قطعات لازم و انتخاب بهترين آنها خواهد بود نه طريقه سوار کردن قطعات. چه از نظر فنی اطلاعات لازم را داريد يا ميخواهيد از يک فروشنده کامپيوتر يا خود من برای ساختن کامپيوتر کمک بگيريد اين مقاله برای شما مفيد خواهد بود.

اول بايد پردازشگر يا cpu را انتخاب کنيد بهترينهای موجود ار شرکت Intel و AMD هستند. هر دو شرکت دونوع پرقدرت و ازران را ارائه می دهند. پردازشگر های اينتل بيشتر خريدار دارند چون معمولا جديدتر توليدات آنها از نوع رقيب سريعتر بوده و نوع ارزانتر آنها ارزانتر از نوع رقيب. ولی انواع محک ها يا Benchmarks نشان ميدهند که براحتی ميتوان پردازشگرهای پرقدرت AMD بنام Athlon و نوع جديدتر آن يعنی Athlon XP را بجای معادل اينتل يعنی Pentium4, PentiumIII استفاده کرد حتی اگر سرعت آنها کمی کمتر باشد. حتی در ويندوز xp نتايج بهتری از اينتل نشان داده اند و بعلاوه ارزانتر هم هستند. نوع ارزانتر AMD يعنی Duron اگرچه کمی از رقيب اينتل آن (Celeron) قيمت کمی بيشتری دارد ولی بسيار پرقدرت تر است توانايی آن بيشتر به پردارشگرهای پرقدرت نزديک است. اين نوع پردازشگرها کم مصرف هستند و صدای کمی توليد می کنند و اگر کارهای گرافيک (منظور توليد ويدئو و طراحی سه بعدی است نه مشاهده) استفاده نمی کنيد بهترين پردازشگر Duron است.

بعد از انتخاب پردازشگر بايد Motherboard خوبی نيز انتخاب کنيد که يک نوع خيلی خوب آن ECS است که بسيار ارزان است و قدرت و کيفيت بسيار بالايی دارد. برد مادر را بعد از خريد پردازشگر بايد تهيه کنيد چون بايد با پردازشگر شما همخوانی داشته باشد. خيلی از اين بردها تمام امکانات مورد نياز کامپيوتر از جمله صدا، تصوير، شبکه و مودم، و حتی DVD decoder را دارند و قيمتشان از آنها که اين امکانات را ندارند چندان بيشتر نيست. البته بايد مطمئن باشيد که اولاٌ امکان ارتقاع دارند و دوماٌ از نوع خوبی هستند. مثلا مارک ECS که دربالا اشاره کردم کيفيت بسيار خوبی دارد ولی انواع ديگری هستند که خيلی ازان نيستند و کيفيت خوبی هم ندارند. مثلا هنگام بازی ممکن است مشکلاتی در تصوير ببينيد. هنگام خريد کامپيوتر برد مادر مهمترين انتخاب است.

حافظه يا RAM بهتر است سريعترين باشد که مادربرد پشتيبانی ميکند (سرعت بيشتر RAM قيمت آنرا بالا نميبرد). ۱۲۸ مگابايت حافظه برای بيشتر سيستمها کافی است. برای ويندوز xp بخصوص اگر کارت گرافيک شما داخل مادربرد (on-board) است بهتر است که ۲۵۶ مگابايت داشته باشيد.

انتخاب سخت ديسک  (Hard Drive)هم چندان مشکل نيست. معمولا  ۱۰ گيگابايت برای افراد معمولی کافی است ولی چون قيمت سرعت بالاتر چندان بيشتر نيست ۲۰ و ختی ۴۰ گيگابايت را هم پيشنهاد می کنم بخصوص اگر از ويندوز xp استفاده ميکنيد، فايل موسيقی و فيلم زيادی داريد يا ميخواهيد CD يا DVD ضبط کنيد. هرچه فضای ديسک بيشتر است به سرعت بالاتر هم نياز است.

قيمت بسيار کم DVD و CD-Writer به آنها نسبت به CD برتری ميدهد، همچنين سرعت خيلی بالا چندان چشمگير نخواهد بود. اگر DVD تهيه کرديد مانيتور ۱۷ يا ۱۹ اينچ نيز تهيه کنيد. مانيتورهای بزرگتر اگرچه برای ديدن فيلم بهتر هستند ولی چون از نزديک  خيره ميشويد باعث آذار چشمان اکثر افراد می شوند. توان جعبه (case) بايد برابر يا بيشتر از توان مورد نياز برد مادر باشد و معمولا توان مورد نياز در راهنمای برد مادر نوشته شده. موس شما بهتر است نوری باشد چون خيلی بيشتر عمر می کند و سريعتر و دقيق تر است، همچنين موش چرخدار (scroll mouse) استفاده از اينترنت را بسيار آسانتر می کند.

اميدوارم که اين شماره در تهيه کامپيوتر به شما کمک کند، حتما به سايت هفته هم نگاهی بيندازيد و در صورت نياز به راهنمايی بيشتر در خريد کامپيوتر ويژه کار خود ميتوانيد با من تماس بگيريد.

 نکته اينترنت

برا بازکردن لينک ها در صفحه جديد Internet Explorer هنگام کليک کردن روی آنها کليد Shift را نگهداريد.

 سايت هفته

سايت اين هفته يعنی www.epinions.com به شما امکان جستجوی بيشتر فراورده ها بخصوص توليدات کامپيوتری و استفاده از نظرات مردم و بهترين و بدترين نکته درباره آنها را ميدهد. اين سايت و سايتهای مشابه به شما بيشترين کمک را در خريد توليدات مختلف بخصوص فراورده های الکترونيک و کامپيوتر خواهند کرد.

 نکته ويندوز

با نگهداشتن کليد ويندوز (Windows Logo Key) و حرف D تمام پنجره ها در پائين صفحه جمع (به عبارت ديگر minimize) ميشوند.

 نرم افزار هفته

بيشتر افرادی که با Mp3 سر و کار دارند WinAmp را ميشناسند. اين برنامه کوچک با امکانات فراوان يکی از بهترين برنامه های پخش Mp3 در ويندوز است و نسخه ۳ آن امکانات جديد و خوبی دارد. اين برنامه را ميتوانيد از www.winamp.com دريافت کنيد. (ويندوز xp فايلهای Mp3 را پخش ميکند و احتياجی به اين برنامه ندار، اگرچه نصب آن شکالی به وجود نمی آورد.)

 پرسش هفته

تفاوت بين فرمتهای مختلف CD و DVD چيست؟
-
CD-R و DVD-R خام هستند و يکبار ميتوان رويشان ضبط کرد، CD-ROM و DVD-ROM نرم افزار هستند برای کامپيوتر، DVD-RW, DVD+RW و CD-RW امکان ضبط مجدد دارند.از DVD-RAM ميتوان مانند يک سخت ديسک استفاده کرد. اين فرمتها برای کامپيوتر طراحی شده اند و ممکن است در برخی سيستمهای صوتی و تصويری اجرا نشوند. برای اين سيستمها چنين فرمتهايی موجود است: CD-A, DVD-Video, VCD, DVD-Audio و چند فرمت ديگر که چندان مصرف زيادی ندارند.


هومن برادران
[email protected]

HOME

Bravenet.com